Låt det bli den godaste julen någonsin!

6 november 2017

Låt familjen, dina vänner och gäster få njuta av handgjord kvalitet och rena smaker i jul. I år har vi fler julsmaker än någonsin. Upptäck julens alla nyheter och smaksensationer!

Se julens smaker

Handgjorda praliner från Åre

12 oktober 2017

Åre Chokladfabrik grundades 1991 av vännerna Marina, Eva-Lena och Mari. Än idag görs pralinerna för hand, gärna med bygdens och fjällets råvaror, med lika mycket omsorg och samma kärlek.

Besök vår webbshop

Årets glöggnyhet: Choklad & Hjortron

21 september 2017

AC_glogg2017_2

Årets smaksatta glöggnyhet från Saturnus är den alkoholfria glöggen Choklad & Hjortron. Den har tagits fram i samarbete med oss på Åre Chokladfabrik. Hur den smakar? Tänk dig en härligt len smak av mustig choklad toppad med en subtil ton av hjortron, Norrlands vilda guld, så kommer du nära.

Vi på Åre Chokladfabrik gillar att överraska och utvecklas. Därför har vi i år inlett ett samarbete med familjeföretaget Saturnus. De jobbar precis som vi med äkta, lokala råvaror och känner en stor stolthet över sitt svenska ursprung och ett gediget hantverk.

Glöggen Choklad & Hjortron är inspirerad av hjortontryffeln som kommit att bli vårt signum – en älskad pralin som hängt med sedan vi startade Åre Chokladfabrik för 25 år sedan. Resultatet är en mustig glögg med god fruktighet. En ny vinterklassiker som gärna serveras rykande varm.

Saturnus glögg tillverkas från grunden i Malmö, av väl utvalda råvaror och med en hantverkstradition som gått i arv i generationer. Familjeföretaget grundades 1893 och är idag Sveriges äldsta glöggproducent.

Vi hoppas att ni kommer att tycka om glöggen lika mycket som vi!

Om du har frågor får du gärna kontakta Lovisa Haeger, lovisa.haeger@foodfriends.se eller Louise Ahlander, louise.ahlander@saturnus.se.

Årets godaste nyheter!

9 augusti 2017

Sveriges godaste veganska choklad? Vi tror det! Tre sorters veganska chokladstrutar finns nu i vår webbshop – kola, nougat och tryffel.
En succé från start!

Prova nu!

Sommaren är en fest!

8 juni 2017

Under sommaren kommer många tillfällen att fira – midsommarfester, bröllop och mysiga grillkvällar i trädgården. Struten Glad sommar är en uppskattad present.

Glad sommar

Grattis!

17 maj 2017

Många längtar just nu till skolavslutningar, examen och sommarlov. Glöm inte bort att säga grattis när den dagen kommer. En hurra-strut är en uppskattad present.

Grattis-present!

Vårkänslor!

25 april 2017

Vi känner det. Du känner det kanske också? Hur det spritter i kroppen och hur värmen får alla sinnen att vakna till liv. Vi har försökt fånga känslan i våra goda chokladpraliner.

Säsongens produkter

Öppettider i vår fabriksbutik

18 april 2017

God fortsättning önskar vi på Åre Chokladfabrik!

Våra öppettider framöver är:

v 16 Alla dagar 10-18.00

v 17 Alla dagar 10-17.00

1 MAJ STÄNGT

Övriga tider i maj: 10-17.00 Måndag-Lördag

huset

Säg det med choklad

1 mars 2017

Nu närmar sig våren och påsken med stormsteg.
Gör någon glad med vår handgjorda choklad.

Shoppa nu

Nyheter våren 2017

22 februari 2017

Du har väl inte missat våra goda nyheter för våren 2017?

Punschkola doppad i mörk choklad

Citron/lakritstryffel doppad  i mörk choklad

Hallonnougat doppad i ljus choklad

Nu har vi även släppt vårt påsksortiment för i år:

Glad påsk strut och påskägg fylld med blandade praliner

punschkola

citronlakrits

hallonnougat