Tillverkning av handgjorda chokladpraliner

Rinnande choklad

I vår fabrik 3 km öster om Åre vid Åreskutans fot där Åresjön tar vid, tillverkar vi drygt nio miljoner praliner per år. Här råder febril aktivitet. Chokladgrytorna puttrar, hasselnötter mals, färska bär vänds ner i tryffelsmeten. Parallellt med den ordinarie produktionen provar vi ständigt ut nya smaker. Nu har vi cirka 30 olika smakupplevelser på pralinerna av krämig tryffel eller mjuk kola. Inför varje säsong och stor högtid tar vi fram nya praliner och nya fina strutar eller askar.

Så fungerar det

  1. Råvaror tas emot och förs vidare till torrförråd, kylar och frysar.
  2. Vi passerar bär till puréer som blir fyllning i praliner.
  3. Kokeriet – här kokar vi tryfflar och chokladkola på gas i kopparkärl.
  4. Tryffeln hälls på plåtar och får därefter stelna.
  5. Därefter skärs tryffeln i små fyrkanter som delas för hand.
  6. Vi doppar tryffeln i mörk, ljus eller vit choklad.
  7. De färdiga pralinerna packas i strutar eller läggs på backar eller plåtar.
  8. Strutarna stängs med vikning och klistermärke. Askar packas och stängs på bänk.
  9. Färdigmärkta produkter läggs i backar för att tas till butiken eller orderavdelningen.
  10. Kunden handlar vår choklad i fina påsar!