Årets glöggnyhet: Choklad & Hjortron

AC_glogg2017_2

Årets smaksatta glöggnyhet från Saturnus är den alkoholfria glöggen Choklad & Hjortron. Den har tagits fram i samarbete med oss på Åre Chokladfabrik. Hur den smakar? Tänk dig en härligt len smak av mustig choklad toppad med en subtil ton av hjortron, Norrlands vilda guld, så kommer du nära.

Vi på Åre Chokladfabrik gillar att överraska och utvecklas. Därför har vi i år inlett ett samarbete med familjeföretaget Saturnus. De jobbar precis som vi med äkta, lokala råvaror och känner en stor stolthet över sitt svenska ursprung och ett gediget hantverk.

Glöggen Choklad & Hjortron är inspirerad av hjortontryffeln som kommit att bli vårt signum – en älskad pralin som hängt med sedan vi startade Åre Chokladfabrik för 25 år sedan. Resultatet är en mustig glögg med god fruktighet. En ny vinterklassiker som gärna serveras rykande varm.

Saturnus glögg tillverkas från grunden i Malmö, av väl utvalda råvaror och med en hantverkstradition som gått i arv i generationer. Familjeföretaget grundades 1893 och är idag Sveriges äldsta glöggproducent.

Vi hoppas att ni kommer att tycka om glöggen lika mycket som vi!

Om du har frågor får du gärna kontakta Lovisa Haeger, lovisa.haeger@foodfriends.se eller Louise Ahlander, louise.ahlander@saturnus.se.